Искането за отстраняване на главния прокурор от номинираната за премиер Мария

...
Искането за отстраняване на главния прокурор от номинираната за премиер Мария
Коментари Харесай

Съдия от ВСС: Искането на Габриел за отстраняване на Гешев няма правни последици

„ Искането за отстраняване на основния прокурор от номинираната за министър председател Мария Габриел няма правни последствия. Искането от Прокурорската гилдия на ВСС обаче има ”. Това съобщи в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Атанаска Дишева, член на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

 

Тя изясни, че нарушение на служебните отговорности е друго от осъществяване на закононарушения. „ Те могат да се припокриват, само че в съответния случай такива изказвания няма. Става въпрос за гледище от основния прокурор Иван Гешев на огледа при опита за атентат против него да участва и израелският специалист ”, сподели тя. 

 

Опитът за нападение против обвинител номер 1 не е предмет на процедурата за предварително освобождение. От Прокурорската гилдия считат за обвързвано настояването на основния прокурор на мястото на гърмежа да участва израелският специалист. Той, като евентуален потърпевш от това събитие, няма право да взе участие в следствието, изясни Дишева.

 

По думите ѝ 17 от членовете на Висш съдебен съвет би трябвало да гласоподават за освобождение на Гешев, с цел да бъде признато.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР